Σχετικά με το σταθμό

Τα καιρικά δεδομένα συλλέγονται από έναν μετεωρολογικό σταθμό Watson W-8681. Ο σταθμός αποτελείται από ένα ανεμόμετρο, ένα βροχόμετρο και έναν αισθητήρα θερμοκρασίας-υγρασίας. Για την υψηλότερη δυνατή ακρίβεια όσον αφορά τη θερμοκρασία και υγρασία έχει κατασκευαστεί πλαστικός μετεωρολογικός κλωβός διαμέτρου περίπου 20 εκατοστών, στον οποίο έχει τοποθετηθεί μικρός ανεμιστήρας 12v για μηχανική ροή του αέρα (Fan Aspirated Radiation Shield). Τα δεδομένα του σταθμού συλλέγονται από το λογισμικό Meteobridge και αποστέλλονται στο server της ιστοσελίδας κάθε 10 λεπτά.

Ο σταθμός βρίσκεται 1 χιλιόμετρο Βόρεια Βορειοδυτικά από το κέντρο της Ιεράπετρας. Είναι τοποθετημένος σε οροφή κτηρίου ύψους 10 μέτρων ενώ το συνολικό υψόμετρο από την επιφάνεια της θάλασσας είναι περίπου 35 μέτρα.

Station Position and canera view direction

Πατήστε εδώ για να δείτε φωτογραφίες του σταθμού.

Ιστορικό

Ιούνιος 2019: Τοποθέτηση των αισθητήρων στην τελική του θέση και πλήρης λειτουργία του σταθμού. Έγινε αντικατάσταση του μετεωρολογικού κλωβού του σταθμού με κλωβό ιδιοκατασκευής, μεγαλύτερης διαμέτρου, ο οποίος διαθέτει μικρό ανεμιστήρα 12v για μηχανική ροή του αέρα (Fan Aspirated Radiation Shield). Ο ανεμιστήρας τροφοδοτείται από μικρό φωτοβολταικό πάνελ 12v.

Φεβρουάριος 2019: Εγκατάσταση και δοκιμαστική λειτουργία της συσκευής meteobridge.

Ιανουάριος 2019: Εγκατάσταση και δοκιμαστική λειτουργία του σταθμού Watson W-8681.

Σχετικά με τη σελίδα

Αυτή η σελίδα βασίζεται σε πρότυπο από το CarterLake.org με μετατροπή σε κώδικα PHP από το Saratoga-Weather.org.
Πολλές ευχαριστίες στον Kevin Reed του TNET Weather για την εργασία στα πρότυπα του Carterlake, και το σχεδιασμό για την κοινή διαχείριση της σελίδας σε κώδικα PHP.
Πολλές ευχαριστίες στον Mike Challis του Long Beach WA για την γεννήτρια κατασκευής γραφικών διεύθυνσης ανέμου, τον εναλλάκτη Θεμάτων και τη βοήθεια μορφοποίησης αυτών των προτύπων με κώδικα CSS.
Πολλές ευχαριστίες στον Ken True του Saratoga-Weather.org για την απεικόνιση του πίνακα συνθηκών με κώδικα AJAX, του κεντρικού πίνακα και την ενσωμάτωση του TNET Weather common PHP site design για αυτήν τη σελίδα.

Ευχαριστίες στον Αθανάσιο Τσιουκανάρα του meteothes.gr για τα αρχεία ελέγχου της Ελληνικής μετάφρασης.

Το πρότυπο αρχικά βασίστηκε στο Designs by Haran.